Leef het leven

Het zou mooi zijn om kansarme jongeren een mooie dag vol magie te laten beleven, dat is de bedoeling van de organisatie in 2016.
Daarom nodigen we, per 10 verkochte plaatsen, een kind in armoede uit om mee te varen.

De vereniging ‘Arc-en-ciel’ is een VZW die zich inzet voor de kansarme jongeren.

Ze helpt mee aan de persoonlijke ontwikkeling en biedt hen diverse mogelijkheden om zich te ontspannen en de wereld te ontdekken.

Door uw luchtdoop te bestellen geeft u deze jongeren de kans een onbereikbare droom te verwezelijken.

De VZW Arc-en-ciel is in 1954 opgestart. De vereniging werkt mee aan de ontwikkeling van kansarme kinderen. De activiteiten vinden na schooltijd plaats. Tijdens hun vrije tijd bieden ze de kinderen en jongeren diverse ervaringen aan. Het zijn geen rustmomenten maar ontmoetingen, nieuwe situaties, de mogelijkheid om hun kwaliteiten te ontwikkelen,…

De activiteiten vormen een fantastische bron om zichzelf te ontplooien.

Kortom: de vereniging zet zich al meer dan 50 jaar in om de jongeren tal van interessante activiteiten te bieden.

Arc-en-ciel richt zijn activiteiten vooral op kansarme jongeren in België. Meer dan 300 verenigingen zijn lid van Arc-en-ciel. Er zijn 2 grote groepen :

– de opvangtehuizen :

De kinderen die in opvangtehuizen verblijven worden 24u/24 individueel begeleid, en dit het hele jaar door. De kinderen, elk met hun specifieke noden, krijgen profesionele begeleiding op maat. Sommige van deze kinderen hebben een fysische of mentale handicap, of hebben een karakterieel probleem.Het doel is om ieder kind zich maximaal te laten ontplooien. 

-de thuiswonende kinderen (via huiswerkbegeleiding, jeugdhuizen, enz…)

Deze verenigingen hebben vooral een preventieve werking. Begeleiders en jongeren ontmoeten elkaar op ontmoetingsplaatsen, waar er ruimte is voor dialoog. Het idee is om te werken in hun eigen omgeving (de school, familie, hun wijk, …), individuele of collectieve hulp, activiteiten of preventie, …er zijn diverse middelen om de jongeren te helpen.

Duizenden kansarme kinderen kunnen genieten van tal van activiteiten dankzij de samenwerking tussen de vele verenigingen en Arc-en-ciel.  

Door een ballonvlucht te bestellen neem je deel aan de actie. Per 10 verkochte vluchten schenken we een ballonvlucht aan de VZW Arc-en-ciel. Een kind uit een opvangtehuis krijgt zo de kans om een unieke dag te beleven.
Doel : Een onbereikbare droom van meer dan 30 jongeren vervullen. Help ons dit doel te realiseren!
Alle details over de prijzen vind je via de homepage onder “Prijzen”